aktuali projekti teksti process darbinieki

09.02.2022


FABRIKAS DĀRZI

1. VIETA KONKURSĀ "VĒSTURISKĀ KOKVILNAS MANUFAKTŪRAS "LENTA" ĒKU ANSAMBĻA UN TERITORIJAS PĀRBŪVE PAR DAUDZFUNKCIONĀLU KVARTĀLU"

FABRIKAS DĀRZI ir jauna tipa dzīvojamās apbūves kvartāls, kurā pirmo reizi tiks nopietni ievērtētas iedzīvotāju vajadzības pēc privātās un publiskās zaļās telpas daudzuma dzīvojot un strādājot mājās, iespēja izmantot kopstrādes telpas blakus mājām. Ilgtspējīga nākotne pilsētās pieprasa jaunu mājokļa veidu. “Mašīnas dzīvošanai” pārvēršas par “Zaļo oāzi dzīvošanai un darbam”. Iespaidīgs apzaļumojums, kļūst par nozīmīgu apbūves sastāvdaļu un nozīmīgu mikroklimata radītāju urbānā vidē,

Viena kvartāla ietvaros apvienojot dažādas tipoloģijas dzīvojamās vienības, rada kvalitatīvas dzīves telpas piemēru, kurā apvienosies cilvēki ar dažādām vajadzībām – ģimenes 3-stāvīgajos pilsētmāju dzīvokļos, banku hipsteri 2-stāvīgajos fabrikas dzīvokļos un pensionāri 1.stāva dzīvokļos ar izeju uz Vasaras dārzu, kopā radot neviendabīgu, vibrantu sabiedrību. Dzīvojot un strādājot mājās, daudz nozīmīgākas kļūst kaimiņu attiecības, kopienas veidošanās, procesa veicināšanai tiek plānotas kopstrādes un kopienas telpas. Gan ārtelpas, gan iekštelpas. Tiks radīts jauns, daudzfunkcionāls apkaimes centrs, kas būs Rīgas vēsturiskā centra un Pārdaugavas funkciju loģisks turpinājums un paplašinājums.

Maksimāli saglabājot industriālās arhitektūras telpisko sajūtu, vēstures mantojums papildināts ar nedominējošiem jauniem apjomiem. Jaunie apjomi plānoti mūsdienīgi, nekopējot vēsturiskos. Industriālās pagātnes klātbūtne tiek iekodēta labiekārtojuma un interjera elementos, simboliski reaģējot uz vēsturiskās apbūves industriālo raksturu un mežģīņu aušanas iekārtās vēsturiski izmantotajām perfokartēm. 

https://nrja.lv/uploads/projekti/lenta-07.jpg 

https://nrja.lv/uploads/projekti/lenta-01.jpg

https://nrja.lv/uploads/projekti/lenta-02.jpg

https://nrja.lv/uploads/projekti/lenta-03.jpg

 

 

https://nrja.lv/uploads/projekti/lenta-04.jpg

 

https://nrja.lv/uploads/projekti/lenta-05.jpg

https://nrja.lv/uploads/projekti/lenta-08.jpg

 

https://nrja.lv/uploads/projekti/lenta-09.jpg

https://nrja.lv/uploads/projekti/lenta-10.jpg

https://nrja.lv/uploads/projekti/lenta-11.jpg

https://nrja.lv/uploads/projekti/lenta-12.jpg

https://nrja.lv/uploads/projekti/lenta-13.jpg

https://nrja.lv/uploads/projekti/lenta-14.png

https://nrja.lv/uploads/projekti/lenta-15.jpg

https://nrja.lv/uploads/projekti/lenta-16.jpg

https://nrja.lv/uploads/projekti/lenta-17.jpg 

 atpakal




KKLAOG_1 2022-02-10 19:43:12
Svaigs, interesants redzējums! Ceru, ka īstenosies tuvākājā laikā. Būs patīkami aizmest līkumu gar šo :)
Spameris
Drošības kods: > > >