aktuali projekti teksti process darbinieki

20.01.2021

IZSTĀDE PAR VENĒCIJAS BIENNĀLES PAVILJONU MAD ARHITEKTŪRAS TELPĀ

Bijušajā CK ēkā izveidotās MAD Arhitektūras telpas otrajā nedēļā arhitektu birojs NRJA prezentē Latvijas paviljona ideju Venēcijas biennāles 17. starptautiskajā arhitektūras izstādē. Saistīti ar to šī gada Baltās nakts ietvaros skatītājiem tiks rādīta arī pati paviljona instalācija.

Arhitektu birojs NRJA pārstāvēs Latviju Venēcijas biennālē ar ekspozīciju „It's not for you! It's for the building". Globālās epidēmijas rezultātā biennāle ir pārcelta uz 2021. gadu, kas padara iespējamu unikālu notikumu - transformēta paviljona izstādīšanu Latvijā pirms starptautiskās arhitektūras biennāles Baltās nakts ietvaros.

Ekspozīcija vairākos līmeņos pievēršas pandēmijas izraisītajai distancei - starp indivīdiem, mājām, pilsētām un valstīm. Attālināta darba un sociālās distancēšanās apstākļos cilvēki ir spiesti izolēties savos mājokļos, kur ar tehnoloģiju palīdzību pastarpināti tiek veidota saikne ar pārējo pasauli. Fiziskās saiknes ir aizstājuši digitāli signāli. Atrauta no pārējās pilsētas, dzīvojamā vide ir pieredzējusi sociālu, funkcionālu un emocionālu pārblīvēšanos. Lai arī pandēmijas apstākļos mūsu mājokļi ir bijuši izolēti cits no cita kā vientuļas salas, digitālie risinājumi tos ir padarījuši caurredzamus, sapludinot robežas starp privāto un publisko telpu. Tajā pašā laikā pandēmija ir kalpojusi par atgādinājumu vispārzināmai patiesībai - pilsētas nav tikai atsevišķu ēku sakopojums, bet gan savstarpēji savienojumi, kas COVID-19 vīrusa izplatības rezultātā tika pārrauti.

http://www.nrja.lv/uploads/projekti/w2_01.jpg

http://www.nrja.lv/uploads/projekti/w2_02.jpg

http://www.nrja.lv/uploads/projekti/w2_03.jpg

http://www.nrja.lv/uploads/projekti/w2_04.png 

http://www.nrja.lv/uploads/projekti/w2_05.jpg

http://www.nrja.lv/uploads/projekti/w2_06.jpg

http://www.nrja.lv/uploads/projekti/w2_07.jpg

http://www.nrja.lv/uploads/projekti/w2_08.jpg

http://www.nrja.lv/uploads/projekti/w2_09.jpg

http://www.nrja.lv/uploads/projekti/w2_10.jpg 

 Grāmata pieejama šeit.

 atpakal




Spameris
Drošības kods: > > >